Grupa Palotaï minimyths

BMCCD082 2002

A GRUPA Palotaï a párizsi Konzervatórium kávézójában alakult meg 1999-ben, és azóta trió, kvartett vagy kvintett formában működik.


Előadók

Palotaï Csaba - gitár
Rémi Sciuto - szopranínó-, alt-, baritonszaxofon (2, 4, 5, 10, 11)
Thomas de Pourquery - szoprán-, altszaxofon (1, 3, 7, 8, 9, 10)
Didier Havet - helikon
Nico Mathuriau - ütőhangszerek


Produkciós adatok

Szerző: Palotaï Csaba
Hangmérnök: Sylvain Thévenard
Felvétel: Axel Record, Párizs
Keverés: La Buissonne Studio, Pernes Les Fontaines
Master: Altho, Lyon

Borító: Yasar Meral - Huszti István fotóinak felhasználásával
Portréfotó: Huszti István
Design: Yasar Meral
Architect: Bachman

Producer: Gőz László

Készült a Défi Jeunes (Val de Marne), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatásával.


Ajánlók

Franck Bergerot - Sylvain Siclier - Jazzman **** / ** (fr)

Carlos Pérez Cruz - Tomajazz.com (es)

Zipernovszky Kornél - Gramofon **** (hu)


3500 HUF 11 EUR

Grupa Palotai: minimyths

01 en route! 8:05
02 mazurka 7:08
03 hope once more 5:50
04 réves pour andor 7:20
05 epilogue 2:28
06 guitar bazar 4:33
07 very hot clubs (and 4:52
08 many thanks for 3:54
09 our grandfathers) 3:41
10 the transylvanian myth 6:09
11 zou, bye, ciao... 3:11
Teljes idő 57:11

palotaï csaba (gitár, kompozíciók) 1972-ben született Budapesten. Három évig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatója volt, majd a párizsi Konzervatórium növendékeként diplomázott. Mesterei: Horányi Sándor, Babos Gyula, Gadó Gábor, majd J-F. Jenny Clark, Riccardo Del Fra és François Jeanneau. Magyarországon az Egon Bondy kvartettel és Kőszegi Imre együttesével, Franciaországban pedig az Orchestre National de Jazz és a Rural Swing Couartette zenekarokban, valamint François Jeanneau, Christophe Monniot és Matthieu Donarier oldalán muzsikált. A Phénix zenés-színházi vándortársulattal bejárta Franciaországot. 2001-ben felkérésre filmzenét komponált egy francia rövidfilmhez. Zenekarvezetőként Laurent Madiot énekessel dolgozik.

didier havet (helikon) 1964-ben született Lille-ben. A francia jazzélet jól ismert muzsikusai közé tartozik. Számos zenekarban és lemezfelvételen játszott, így a François Jeanneau, Antoine Hervé, Denis Badault, majd Paolo Damiani vezette Orchestre National de Jazz formációiban, valamint Martial Solal, Archie Shepp, Lester Bowie, Laurent Cugny, Jon Handelsman, Claude Barthelemy zenekaraiban és a New York-i Mingus Big Bandben.

rémi sciuto (szaxofon) 1976-ban, Párizsban született. Konzervatóriumi tanulmányainak befejezése óta a Patrice Caratini Orchestre és a Sacre du Tympan zenekarok szólistájaként muködik. Tagja a Compagnie de Musiques a Ouir triónak.
2000-ben a párizsi Défense jazz versenyen a legjobb szólista díjat nyerte el. 2001-ben megalapította a Collectif 1 an du Lapin muvészeti társulást.

thomas de pourquery (szaxofon) 1977-ben Bondyban született. A párizsi konzervatórium elvégzése óta az Orchestre National de Jazz és a Laurent Cugny Lumiére Big Band szólistája.
Zenekara, a Zimmerman – de Pourquery kvintett 2002-ben első helyezést ért el a Défense jazz versenyén, míg ő a legjobb szólista díjat kapta.

nico mathuriau (ütőhangszerek) 1974-ben St. Vallierben született. A Strasbourgi Konzervatórium kortárszenei fakultásán vibrafon, illetve marimba szakon végzett, majd a párizsi Konzervatóriumban jazz-vibrafon szakon diplomázott. Dobolni Daniel Humairtol tanult.
Dolgozott Georges Aperghis és Theodor Geschelbauer vezénylete alatt a Strasburgi Filharmonikusok zenekarában, valamint Gadó Gábor kvartettjében.


Didier, Sylvian, Nico, Rémi, Thomas, Nat & Gábor, Babos, Horányi Sanyi, Jean Lagaron, Riccardo del Fra, Alex L., Gérard de Haro, családom és mindazok, akiket elfelejtettem... köszönet a bátorító szavakért!

Kapcsolódó albumok