Hírek

Díjak A BMC Records két művésze Deutscher Jazz Preis-ban részesült

Aki Takase zongoraművész és Daniel Erdmann szaxofonista, akiknek április 9-én jelent meg a BMC Records gondozásában az Isn’t It Romantic? című duólemeze, saját hangszerük kategóriájában elnyerték az idén alapított Deutscher Jazz Preis-t.

Az elismeréssel azokat a művészeket jutalmazzák, akik zenéjükkel hozzájárulnak a kultúrák közötti hídépítéshez és kozmopolita értékeket képviselnek. A díjat a német szövetségi kormány biztosa, Prof. Monika Grütters alapította, aki a díjátadót a német zeneipar kiemelkedő eseményének szánja, és így nyilatkozott róla: „Ezzel a díjjal a jazz sokszínűségét, kreativitását és kommunikációs erejét szeretnénk reflektorfénybe helyezni, és azokat a művészeket honorálni, akik kitűnő művészi eredményeket értek el”.
A tízezer eurós pénzjutalommal járó díjat 31 kategóriában osztották ki június 3-án, Aki Takase a zongora, míg Daniel Erdmann a fafúvós kategóriában nyerte el.

Az Isn’t It Romantic? című lemez kettejük tartalmas párbeszéde, amelyen a szaxofon és a zongora nem csupán egyetérteni, de olykor egymásnak ellentmondani is mer. Aki Takase és Daniel Erdmann tanár-diákból lettek kollégává, és a Japanic elnevezésű közös kvartett után ezúttal duóban rögzítettek lemezt a BMC Records Stúdiójában. Az Isn’t It Romantic? című album a lehető legszemélyesebb történeteken keresztül, játékosan utal vissza a jazztörténetre úgy, hogy közben tiszta kontúrok, romantika, mesélőkedv és rapszodikusság egyszerre jellemzi játékukat.

A lemez fizikai és online formátumban elérhető a bmcrecords.hu oldalon.
Hallgasd meg kapcsolódó lejátszási listánkat!